A A A K K K
для людей із порушенням зору
Ізяславська міська громада
Хмельницька область, Шепетівський район

Святкування 921-ої річниці Дня міста Ізяслава

Дата: 26.06.2017 13:27
Кількість переглядів: 1141

           У неділю, 26 червня відбулись святкові заходи з нагоди 921-ої річниці Дня міста Ізяслава.

         Щоб розділити радість свята, до міста завітали делегації від міст-побратимів Ізяслава. Місто Ловеч (Болгарія) представляли: кмет общини Корнелія Маринова, заступник кмета Венцислав Христов, начальник відділу общини Лідія Ніколова. Із міста Остроленка (Польща) прибули: віце-президент міста Остроленка Гжегож Плоха, голова ради міста Остроленка Юрій Грабовський, секретар ради Маріуш Прусачек, голова Товариства симпатиків уланів Заславських Едвард Ковальський.

      Розпочались урочисті заходи божественною літургією в храмах міста.  Участь в молебні за рідне місто взяло керівництво міської ради. Костел святого Йосипа Римо-католицької Церкви, церкву святого Миколая Української Православної Церкви Київський патріархат, соборний храм Різдва Христового Української Православної Церкви відвідали також іноземні гості.

      З нагоди Дня міста на території міського пляжу сектором молоді та спорту відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації спільно із Ізяславською міською радою були організовані та проведені спортивні ігри та змагання. Переможці відзначені грамотами міської ради та відділу освіти, молоді та спорту райдержадміністрації та нагороджені кубками.

      У супроводі ансамблю духової музики «Музики Надгориння» Ізяславського районного будинку центральними вулицями міста організована святкова хода на чолі з  Ізяславським міським головою Валентиною Корнійчук, головою районної державної адміністрації Борисом Яцковим, головою районної ради Сергієм Шлегелем. В святковій ході взяли участь трудові колективи міста, депутати Ізяславської міської ради, члени іноземних делегацій, мешканці міста.       Під час святкової ходи керівництво міста та представники іноземних делегацій  вшанували пам’ять воїнів – визволителів у Парку Слави та жертв голодомору та політичних репресій, поклавши квіти у кольорах національних прапорів до підніжжя пам’ятників.

        Основні святкові заходи із відзначення Дня міста Ізяслав відбулись на «Співочому полі».

       Міський голова Валентина Корнійчук, вітаючи жителів та гостей міста зі святом, наголосила, що День міста – хвилююча подія для його мешканців. Це свято улюблене і шановане всіма ізяславчанами. Разом з тим, це величне свято є даниною пам’яті наших предків, які упродовж століть будували рідне місто і заповіли нам берегти його та зміцнювати своєю працею. Це свято всіх, хто тут народився і виріс, хто приїхав колись, щоб залишитися назавжди у місті з особливим колоритом, традиціями і славною історією. «Нехай Бог благословить Ізяслав і пошле його мешканцям міцне здоров’я, благополуччя, родинну злагоду й багато успіхів на життєвих шляхах. Нехай із кожним роком розквітає наш рідний Ізяслав!», - зазначила у своєму виступі Валентина Корнійчук

       Зі сцени з вітальними словами до присутніх звернулися голова Ізяславської районної державної адміністрації Борис Яцков та голова Ізяславської районної ради Сергій Шлегель.

       Розділити радість свята до нас на День міста прибув народний депутат України Андрій Шинькович, який  побажав розквіту Ізяславу, Божої благодаті його мешканцям.

        Кмет общини міста Ловеч Корнелія Маринова та віце-президент міста Остроленка Гжегож Плоха щиро привітали всіх мешканців Ізяслава, які небайдужі до долі рідного міста, із святами, та побажали усім міцного здоров’я, родинного щастя, нових успіхів.

       З нагоди святкування Дня міста було вручено відзнаки обласної ради, районної державної адміністрації, районної ради, а також грамоти, подяки та подарунки від Ізяславської міської ради групі окремих громадських активістів, працівників та колективів установ, підприємств та організацій міста, депутатам Ізяславської міської ради. Привітали і родину новонародженого в День міста ізяславчанина.

        А далі мешканці та гості міста поринули в колоритну, запропоновану юними й дорослими талантами нашого краю концертно-розважальну програму, яка дарувала всім присутнім гарний настрій протягом п’яти годин.

       Усі охочі мали нагоду розважитися на атракціонах, подивитися виставки, придбати сувеніри чи їжу, спробувати козацький куліш та юшку, приготовані членами  районної громадської організації «Ізяславське козацьке товариство».

         Завершилося свято молодіжною дискотекою.

SAM_0076

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь